tisdag 29 april 2008

No Signboard


Gäller att ta i med nötknäckaren!








Ikväll blev vi utbjudna av Björns extremt gästvänliga och supertrevliga "studenter" och kollegor på stans bästa Krabbrestaurang som inofficiell hejdåmiddag. Restaurangen var the original "No Signboard" i Red Light distriktet Geylang.

Chilli Crab, Black Pepper Crab med mera serverades!

söndag 27 april 2008

A sunny day at East Coast









Blir ganska svitt av att cykla





Roti Prata Maestro


Idag Söndag har vi varit ute på Östkusten hos Tina och Martin. Fick gott kaffe badade i infinity poolen käkade superb mat på en Hawker med Rocka, Satay, Otah (fisk och chilipasta), vit Morotspannkaka och nån form av grönt som är väldigt gott. Sen blev det cykling och lite tittande på vattenskidåkning. Och sen ett svalkande dopp igen på Riviera Residence. 

Sen kvällsmat på Food Republic och givetvis ingick den obligatoriska Roti Pratan som side order. Nu är det dags för film hemma på Darby Park.

Mexikanskt Holland Village



Schyssta... hm Neonskyltar



I lördags begav vi oss till Holland Village och njöt av Mexikanskt käk. Superbt och ackombanjerat av Corona. Som efterrätt blev det den Australiensiska glassen Cold Rock. På en iskall granitskiva blandas valfri glass med valfritt godis eller nötter. Tex så valde Ville och Tina "Break the law". Bubble Gum Ice Cream, mini m&m, gelegodis och Marchmallows. Break the law syftar väl förmodligen på Singapores tuggummiförbud. 

Kom på en ide hur vi kan ta med oss matkulturen till Vintrie. Om vi bygger in värmeslingor i vår rostfria bänk och kylaggregat i stenskivan på ön kan vi göra både Teppan Yaki och Godisglass. Förslaget blev dock genast nerröstat av Anette som tyckte de var opraktiskt ;).

Vivo City och klippning



Film när man blir klippt, det är klass det!


Skönt med lite massage när man blivit klippt


På dagen i Lördags blev det Vivo City för en Strawberry Squeezer och Mango Tango från Boost. Ville var också tillbaka hos barberaren på Toys R Us.

Tårta och Karaoke







I fredags var det tårta på jobbet för Aprilbarnen Catarina, Björn och Sok heng. Efter det blev det Karaoke i en äkta Karaokebox som vi hade hyrt. Organisatörer var Magnus och Yen Yen!


tisdag 22 april 2008

Brunch

Nu är ju den här bloggen extremt sen med nyheten att det var Brunch i helgen. :) Men man kan i all fall inte fira sin födelsedag på bättre sätt än med aldrig sinande god mat och fritt flöde av Champagne.



Efter Hyatt blev det poolen hos Sandwångs, med lekar för både stora och små.




lördag 19 april 2008

Undervattenskamera

I veckan har vi fått låna Tina och Martins undervattenskamera. Cool kamera, vill ha!


För snabb uppkoppling


För slöare a la Singapore

Tennis och Pump Room eller Fredagsmys







Fredagen blev det tennis och utgång för Pappa och fredagsmys med McDelivery och godis för Mamma och Ville.

Värd för tennisen och fördrink var Magnus. Center courten är placerad på hustaket med utsikt över stan. Övriga deltagare var Anders, Björn, Hans och Martin.


tisdag 15 april 2008

Välbesökta ställen




I helgen och början på veckan har det varit idel välbekanta ställen. I söndags mötte vi upp Maria en "gammal" Peak Performare, som var i stan med sitt nya jobb som främjar samarbete mellan Asien och Öresund. Käk på Food Republic och sen tog Ville givetvis med oss till McCafe för en endollarsglass. 

I Början på veckan har mamma och Ville inte gjort några större äventyr, men givetvis medlat och förhandlat med varandra vilket inneburit besök på både Starbucks och Toys R Us.

söndag 13 april 2008

Klaga aldrig på att det är trångt på MRTn

Jag lovar att aldrig klaga på att det är trångt i Singapores tunnelbana. 
Japanerna skulle vara extremt glada om de hade så stor plats.

Man tror ju först att vakterna ska säga. Hej lugna ner er nu inse fakta det får inte plats mer alright, men icke.

Klicka här   Helt sjukt!! :)



lördag 12 april 2008

Lugn Lördag




California Club Pizza


Efter Ellas kalas blev det lugn kväll, med lite mer bad och sen skippade vi food republic idag och gick på vår "kvarterskrog" California Pizza. Sen lite film och sen slocknade mamma och Ville gott
.


Grattis Ella! 4 år

Först upp med temperaturen i hopptorn..


Sen svalka sig lite

Däremellan mat och tårta och sist men inte minst fiskdamm

Idag var det kalas hos Ella som hade fixat poolparty på sin fyraårsdag. Med hopptorn, pool, god mat och fiskdamm kan det inte gå fel.


Ännu en simfilm

Lite simning i dagsljus

torsdag 10 april 2008

Inga Puffar!!!

Taadaaa....

Målet uppnått och det bara blev så. Två månader med pool gör susen. En liten Varning till känsliga mammor för lite oroväckande simstil :). 

Så innan ni ropar:
Ska ingen rädda pågen han håller ju på att drunkna kan vi lugna er. Det är helt enkelt simstilen som är sån :)

Ville du är grym tycker mamma och pappa.

Första delen  två veckor efter ankomst och slutet hur det ser ut nu!:
2008 Darby Park Studios TM

Photoboot

,
Lättroad familj (med ljud)


onsdag 9 april 2008

Vintrie börjar ta form

Man kan ju säga att vi bygger på distans och tack gode gud för att det finns email, Skype, mobil, proffsiga byggare och framförallt våra familjer hemma som håller koll och fixar. Vi har att jobba på för att kunna gottgöra när vi kommer hem. Villes farbror Johan har levererat kakel i veckan och den har börjat komma upp. Målaren är klar och efter kakel och klinker är det dags för kök.Det börjar med andra ord arta sig. Nedan lite purfärska MMS-bilder från Malmö/Vintrie.

Dusch Uppe


Norrgaveln


Hall sett från ovanvåning

Matkaravanen rullar vidare

Maggie och Koby väntar på mat


Lunch på Soup Kitchen, supergott. Kokta jordnötter är lite udda.


Tusenåriga ägg inte jättegott


Soup kitchen, gamla ägg och gröt med kokta jordnötter. Nu har jag varit i gränslandet för vad man tycker är gott. Matkaravanen på Möllan har också de här men jag har aldrig testat innan. Century Eggs eller tusenåriga ägg. Framställs genom att lägga råa ägg (våra var ankägg) inbäddade i lera som innehåller aska, lime och bitar av risblad. Ligger så i upp till tre månader. Det sker då någon form av fermentering, förmodligen liknande process som rutten haj på Island. Äts antingen som apertizer med ingefära eller nerblandad i risgrynsgröt gjord på vatten istället för mjölk. Gott? Nja com si com sa. :)