onsdag 9 april 2008

Matkaravanen rullar vidare

Maggie och Koby väntar på mat


Lunch på Soup Kitchen, supergott. Kokta jordnötter är lite udda.


Tusenåriga ägg inte jättegott


Soup kitchen, gamla ägg och gröt med kokta jordnötter. Nu har jag varit i gränslandet för vad man tycker är gott. Matkaravanen på Möllan har också de här men jag har aldrig testat innan. Century Eggs eller tusenåriga ägg. Framställs genom att lägga råa ägg (våra var ankägg) inbäddade i lera som innehåller aska, lime och bitar av risblad. Ligger så i upp till tre månader. Det sker då någon form av fermentering, förmodligen liknande process som rutten haj på Island. Äts antingen som apertizer med ingefära eller nerblandad i risgrynsgröt gjord på vatten istället för mjölk. Gott? Nja com si com sa. :)

1 kommentar:

Andreas sa...

Det låter ju inte så där jättegott ;-)